woensdag 16 januari 2013

Kaffaat Picadilly

Na maanden van stilte waag ik me weer eens aan een prachtig samenraapsel van woorden, ontstaan tijdens koortsige dagen in mijn bedstee. Wegens de drukte op professioneel vlak (ja, ik doe nog iets anders dan het drinken van alcoholische dranken) is het enkel tijdens deze periodes mogelijk hier wat zinnige praat te verkopen, niet dat ik mezelf dien te verantwoorden.


Genoeg over mezelf, nu is het aan een drankslijterij die sinds enkele maanden weer open is, na een zoveelste jammerlijke afloop te hebben gekend met een vorige uitbater. Zonder meer spreken we hier over een van de mooiste interieurs in de Hasseltse horeca. Met zijn ronde toog in de vorm van een doorgesneden koperen bierbrouwketel en aangename tafels op verschillende niveaus vormt de zaak zowel voor de gezellige tooghanger die na zijn werk met een perfect getapt "tulpke" Cristal, een Trappist of een ander speciaalbier de stress wenst door te spoelen als voor koffiedrinkende dames door de dag een aangenaam toevluchtsoord. We (ja, pluralis majestatis) mogen ook niet vergeten een eervolle vermelding te verlenen aan zowel de witte als rode wijn.

Voor de vele banken en andere kmo's uit dit kleine Manhattan van Hasselt voorziet zaakvoerder en kok Bart ook een heerlijke spaghetti bolognaise (zeker zeldzaam, zo lekker), een smakelijke klassieke dagschotel of een krokante croque tijdens de middag. Ook de dagsoep, net als de voorgaande gerechten tegen een heel democratische prijs te verkrijgen, is een aanrader.

De bediening van dit alles gebeurt door Johnny, steeds vergezeld van een flauw grapje, Bart, de ietwat droge intellectueel op leeftijd of Naat, ongetwijfeld de slimste van de bende. Steeds gebeurt dit alles met de nodige, oprechte vriendelijkheid en een enorme tolerantie naar dronken manspersonen die tegen middernacht nog om een Westmalle Tripel komen zagen. En neen, dat was niet anekdotisch en evenmin autobiografisch.

Het etablissement is eveneens voorzien van een ruime rookruimte op het eerste verdiep als van een aangenaam terras met uitzicht op het vroegere gebouw van de Generale Bank, waar nu The Palace huisvest.

Zeker het bezoeken waard, ook al staat er een c te weinig. Schol!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten